1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 19:35
No menu items!

Vladimir Putin: Nimic nu împiedică normalizarea relaţiilor Rusia-Occident

spot_img

Vladimir-Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că “nimic nu împiedică” normalizarea relaţiilor dintre Rusia şi Occident, care traversează cea mai gravă criză de la sfârşitul Războiului Rece din cauza situaţiei din Ucraina, informează AFP.

Cred că nu există nimic care să împiedice normalizarea şi o cooperare normală“, a declarat Putin într-un interviu televizat. “Acest lucru nu depinde de noi. Sau nu numai de noi. Acesta depinde de partenerii noştri”, a adăugat el.

Această remarcă are loc la două zile după semnarea la Geneva a unui acord între Rusia, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană care ar trebui să permită o detensionare a crizei ucrainene.

De asemenea, preşedintele rus a precizat că are ”relații foarte bune” cu fostul premier norvegian Jens Stoltenberg, desemnat recent în calitate de secretar general al NATO și care își va prelua mandatul la 1 octombrie, înlocuindu-l pe danezul Anders Fogh Rasmussen.

Avem relaţii foarte bune, inclusiv relaţii personale. Este (Jens Stoltenberg n.r.) o persoană foarte serioasă şi responsabilă“, a declarat el.

Vladimir Putin l-a acuzat în această săptămână pe actualul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, că a înregistrat în secret o conversaţie privată cu el în timp ce era prim-ministru al Danemarcei.

 D.M.