4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:08
No menu items!

Vladimir Putin l-a numit pe Serghei Axionov guvernator al Crimeii

spot_img

Serghei Aksionov

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit, luni, pe premierul Crimeei, Serghei Aksionov, guvernator al acestei peninsule ucrainene anexate în martie de Rusia,unde se vor organiza alegeri în luna septembrie, informează AFP.

„Conform legislației în vigoare a Federației Ruse, numirea unui guvernator interimar este obligatorie. Astăzi, decretul a fost semnat. Vă rog să acceptați această propunere”, i-a transmis Vladimir Putin lui Serghei Axionov.

„Voi justifica încrederea”, a dat asigurări Aksionov, care a acceptat propunerea preşedintelui rus.

Vladimir Putin a subliniat că Serghei Aksionov “a făcut foarte multe pentru unirea Crimeii cu Rusia” şi i-a mulţumit din partea “întregii ţări” pentrul rolul său.

„Aceasta este în primul rând și înainte de toate reușita dumneavoastră”, i-a spus el.

„Crimeea este pregătită”, a dat asigurări Axionov când președintele rus i-a cerut să devanseze data alegerilor parlamentare din Crimeea, inițial prevăzute pentru 2015, la 14 septembrie 2014, zi de vot în toate regiunile din Rusia.

Serghei Axionov (41 de ani) a fost unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie privind alipirea Crimeii la Rusia şi a fost inclus pe lista persoanelor vizate de sancţiuni americane şi europene.

C.A.