2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 3:56
No menu items!

Vladimir Putin: Crimeea va rămâne pentru totdeauna o parte a Rusiei

spot_img

Vladimir Putin a marcat sărbătoarea Zilei Unității Naționale în Rusia cu o excursie în Crimeea, unde a declarat că regiunea va fi întotdeauna o parte a Rusiei, notează Euronews.

Vladimir Putin a participat la ceremonia de depunere de flori la complexul memorial dedicat sfârșitului războiului civil în Rusia de la începutul secolului XX.

Monumentul a fost inaugurat în luna aprilie și este amplasat pe coasta Golfului Carantinei, cu vedere spre Catedrala Sfântul Vladimir din Kiev, transmite presa rusă. 

„Dorința de a-și apăra și ocroti patria este în caracterul poporului rus”, a spus Putin,aflat în Sevastopolul, orașul care este portul de origine al flotei Rusiei de la Marea Neagră și care este, de asemenea, cel mai mare oraș al Republicii Autonome Crimeea, republică aflată în componența Ucrainei, dar anexată de Federația Rusă în 2014.

Țara noastră și-a recăpătat unitatea istorică. Această legătură vie și indestructibilă poate fi resimțită în mod deosebit, desigur, aici, la Sevastopol, în Crimeea.

Cetățenii din Crimeea sunt cu Rusia pentru totdeauna acum, deoarece aceasta este voința suverană, liberă a poporului, a întregului nostru popor”, a mai transmis acesta.