3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:41
No menu items!

Vladimir Putin cere implementarea de măsuri pentru “protejarea” reţelelor cibernetice ruse

spot_img

Președintele rus a exclus impunerea unui “control total” al statului în mediile online

vladimir-putin-500x333

Preşedintele rus, Vladimir Putin, consideră “absolut necesară” elaborarea de măsuri destinate “protejării” reţelelor cibernetice ruse, excluzând însă impunerea unui “control total” al statului în mediile online, potrivit AFP.

În prezent, este absolut necesar să elaborăm şi să punem în aplicare măsuri suplimentare pentru protejarea spaţiului cibernetic rus“, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate.

Nu avem intenţia de a restricţiona accesul la Internet sau de a-l plasa total sub controlul statului“, a subliniat președintele rus. “Trebuie să îmbunătăţim securitatea site-urilor Internet utilizate de structuri politice pentru a exclude orice ingerinţă ilegală asupra informaţiilor confidenţiale“, a insistat Putin.

Preşedintele rus a denunţat tentativele anumitor ţări de a “profita de poziţiile dominante asupra spaţiului cibernetic global pentru a atinge obiective economice, politice şi militare”, o referire la Statele Unite.

Numărul atacurilor cibernetice asupra site-urilor ruse a crescut în ultima perioadă, în special în ultimele şase luni“, în contextul crizei din Ucraina şi al anexării Crimeei, a explicat Putin.

D.M.