14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 15:55

Vladimir Putin amenință Turcia

spot_img

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, joi, la Conferința anuală de presă la care au participat 1.350 de jurnaliști, că forţele ruse vor doborî orice aparat militar rus care va intra în Siria.

“Dacă doborârea avionului rus ar fi fost un accident, aşa cum susţine Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze; în schimb, turcii au căutat susţinerea NATO”, a declarat Putin.

Nu există nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborârea bombardierului Suhoi Su-24, poate că Turcia a vrut să facă pe placul Statelor Unite, poate că autorităţile turce au vrut să arate Statelor Unite şi Uniunii Europene că sunt un partener de încredere“, a adăugat liderul rus, trecând la ameninţarea directă a Ankarei.

Dacă până acum aviaţia militară turcă încălca frecvent spaţiul aerian sirian, să o facă şi acum!“, a avertizat Vladimir Putin. El a amintit că Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul Siriei.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor bilaterale.