27.8 C
București
joi, 18 august 2022 - 1:08
No menu items!

Vladimir Putin și-a tăiat din salariu

spot_img

Măsura care se aplică și altor demnitari a fost luată în contextul crizei economice din Rusia

putin ruble

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că și-a redus salariul cu 10%, în contextul în care Rusia se confruntă cu o gravă criză economică ca urmare a scăderii prețului la petrol și a prăbușirii rublei. Măsura este valabilă și pentru alți demnitari ruși.

Reducerea se aplică în perioada 1 martie-31 decembrie 2015. Pe lângă salariul președintelui rus, vor fi reduse și cele ale premierului Dmitri Medvedev, procurorului general Iurie Ceaika și președintelui Comitetului de Anchetă, Aleksandr Bastrikin, după cum indică decretul semnat vineri de șeful statului rus.

Reducerea salariilor cu 10% va fi aplicată și în cazul membrilor administrației prezidențiale și ai cabinetului de miniștri, potrivit unui al doilea decret semnat vineri de președintele rus.

Vladimir Putin, al cărui salariu a fost triplat în aprilie 2014, anunța deja, la sfârșitul lunii februarie, în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, că a decis tăierea salariilor membrilor administrației prezidențiale cu 10%, Rusia traversând cea mai mare criza financiară din anii ’90 încoace, ca urmare a sancțiunilor occidentale pentru rolul său în criza ucraineană.

Emanuel Stan