17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:44
No menu items!

Vladimir Putin și-a început discursul în Parlament. Președintele rus susține alipirea Crimeei, care „a fost și rămâne rusă”

spot_img

Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a început discursul în camerele reunite ale Parlamentului rus, cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) și adunării legislative a orașului Sevastopol privind intrarea în componența Federației Ruse ca subiecți în cadrul acesteia.

  • Crimeea a fost şi rămâne în sufletul ruşilor o parte integrantă a Rusiei, a declarat marţi Vladimir Putin: „Crimeea a fost și rămâne rusă”.
  • „Se vorbește despre intervenția Rusiei în Crimeea, dar nu acesta este cazul, câtă vreme nu s-a tras niciun glonț”, a mai precizat Putin, subliniind că Rusia nu a intervenit cu forța în Crimeea.
  • Suntem amenințați cu sancțiuni, dar trăim deja în limitele economice ale țării noastre. „În relațiile cu Occidentul, am fost înșelați”, consideră Putin.
  • Referendumul din Crimeea a fost deplin democratic şi în conformitate cu dreptul internaţional, cifrele fiind convingătoare, a declarat, marţi, preşedintele rus Vladimir Putin, într-un discurs susţinut în Parlament, unde a fost primit cu aplauze prelungite, relatează Russia Today, în pagina electronică.Putin a insistat că rezultatele referendumului de duminică, unde locuitorii din Crimeea s-au pronunţat în majoritate în favoarea alipirii peninsulei la Rusia, nu pot fi contestate.
  • Liderul rus a mai afirmat că pensinsula Crimeea are legături istorice, culturale, religioase şi spirituale cu locuitorii din Rusia, Ucraina şi Belarus, ceea ce explică poziţia Moscovei faţă de regiune. Pentru a înțelege decizia Crimeii, ai cărei locuitori au votat la referendumul de duminică pentru alipirea regiunii la Federația Rusă, este necesar să cunoști istoria regiunii și a formării Rusiei, a declarat marți șeful statului rus.

    Preşedintele rus a făcut referire şi la persecutarea etnicilor tătari din Crimeea şi a altor minorităţi din spaţiul sovietic şi a asigurat că noile autorităţi de la Simferopol doresc să repare aceste lucruri. Astfel, una dintre măsuri vizează ca tătara să devină limbă oficială în Crimeea, alături de rusă şi ucraineană.

  • Vladimir Putin l-a criticat, de asemenea, pe liderul sovietic Nikita Hruşciov, afirmând că acesta a cedat Crimeea Ucrainei fără să ţină seama de dorinţa locuitorilor din regiune.

  • „Să nu îi credeţi pe cei care vă sperie pe tema Rusiei, care vă spun că după Crimeea, vor urma alte regiuni”, a subliniat Putin, adresându-se ucrainenilor. „Noi nu vrem scindarea Ucrainei, nu avem nevoie de acest lucru”, a adăugat el.

Autoritățile de la Kiev au cerut trupelor ucrainiene să rămână în Crimeea.

C.A.