7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 5:14

Vladimir Putin și-a angajat degustător profesionist, de teamă să nu fie otrăvit

Președintele rus a angajat cu normă întreagă un degustător profesionist care să se asigure că mâncarea sa nu este otrăvită.

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, considerat de autoritățile occidentale vinovatul moral al accidentului aviatic produs în Ucraina, are angajat cu normă întreagă un degustător profesionist, pentru a se asigura că mâncarea sa nu este otrăvită.

Informaţia a fost dezvăluită în urma reuniunii de săptămâna aceasta, de la Londra, a Clubului Chefs des Chefs, ai cărui membri pregătesc mesele unor lideri mondiali, inclusiv şefi de state, informează The Independent.

Această profesie a fost populară de-a lungul secolelor, de la faraonii egipteni până la împăraţii romani şi chinezi și continuă să fie şi în prezent.

Potrivit The Independent, mâncarea lui Adolf Hitler era degustată în fiecare dimineaţă de o femeie pe nume Margot Woelk, iar fostul preşedinte irakian Saddam Hussein avea mai mulţi degustători angajaţi. Publicația amintește, de asemenea, și de fostul dictator român Nicolae Ceauşescu care, în 1978, a adus un degustător în vizita de stat pe care a efectuat-o la Palatul Buckingham.

Joseph Petro, un fost agent Secret Service în perioada preşedinţiei lui George W. Bush şi autorul cărţii Standing Next to History, a precizat că fostul preşedinte american nu mânca nimic ce nu era gătit de bucătarii săi şi servit de un angajat al Casei Albe în costum de chelner. Atunci când participa la un summit, personalul lui George W. Bush afla din timp ce este în meniu şi aducea ingredientele de la Washington.

D.M.