23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:47

Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au întâlnit la Milano

spot_img

Poroşenko nu aşteaptă decât un singur lucru de la întâlnirea sa cu Putin: “Pacea şi stabilitatea” în Ucraina

putin si porosenko

Preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, s-au întâlnit vineri la Milano, în prezenţa principalilor lideri europeni, informează AFP.

Cei doi lideri au fost primiţi de şeful Guvernului italian, Matteo Renzi, la prefectura din Milano, cu ocazia summitului ASEM, care s-a deschis joi.

Preşedintele rus a avut cu o seară în urmă o întrevedere cu cancelarul german pe tema diferitelor puncte ale acordurilor de la Minsk care trebuie încă implementate, în special acordul de încetare a focului, încălcat în continuare, a precizat o sursă guvernamentală germană.

Preşedintele ucrainean a avut de asemenea o întrevedere bilaterală cu cancelarul german.

Intervievat joi seara la ieşirea de la dineul organizat în onoarea participanţilor la cel de-al 10-lea summit ASEM, Poroşenko a declarat că nu aşteaptă decât un singur lucru de la întâlnirea sa cu Putin: “Pacea şi stabilitatea” în Ucraina.

Putin: Întâlnirea de la Milano a fost una “pozitivă”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că întâlnirea avută la Milano cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, în prezența principalilor lideri europeni, a fost una “bună, pozitivă”, transmite Reuters.

Alături de Vladimir Putin și Petro Poroșenko, la întâlnire au fost prezenți cancelarul german Angela Merkel, președintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi și președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Herman Van Rompuy și Jose Manuel Barroso.