11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:42
No menu items!

Vlad Voiculescu nu se lasă: „Indicatorii au fost mermeliţi într-o anumită perioadă ca să dea mai bine”

spot_img

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu nu se lasă și dă în continuare explicații despre cifrele deceselor, susținând că pandemia trebuie gestionată în afara sistemului medical, dar, de multe ori, datele pe care se bazau deciziile erau greşite.

”Cu stupoare ne-am dat seama aproape în fiecare săptămână că ceva este greşit”, a afirmat, duminică, Vlad Voiculescu, precizând că ”fie indicatorii au fost mermeliţi în anumită perioadă ca să dea mai bine”, fie decesele nu par a fi raportate corect

Voiculescu a mai declarat că de multe ori datele pe care și-au bazat deciziile cei de la Ministerul Sănătății, erau greşite.

”Nu de puţine ori, fie printr-o muncă neglijentă, fie prin metodologii proaste, datele pe care se bazau deciziile erau greşite. Cu stupoare ne-am dat seama aproape în fiecare săptămână că ceva este greşit: fie că indicatorii erau greşiţi, au fost mermeliţi în anumită perioadă ca să dea mai bine, fie mai târziu am văzut că inclusiv numărul de decese nu pare să fie raportat corect. Lucrurile astea trebuie reparate şi trebuie să fie reparate rapid”, a mai declarat Voiculescu.

Acesta consideră că ”există o datorie dincolo de noi să ne bazăm deciziile pe date reale”.

”Am indicaţii destul de clare că anumite cifre nu stau în picioare şi trebuie verificate. Cel mai probabil, chiar numărul deceselor în spitale este mai mare decât decesele raportate”, a mai declarat Voiculescu.