-0.6 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 1:13
No menu items!

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, se roagă de primarul Nicușor Dan să nu relaxeze restricțiile

spot_img

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis responsabililor din Capitală care se reunesc, vineri, la ora 13, în ședința Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, o scrisoare în care cere menținerea restricțiilor în București, conform unor surse oficiale citate de G4media.ro.

Ministrul Voiculescu aduce ca argument faptul că tulpina de coronavirus despistată în UK a fost confirmată în România și chiar astăzi în zona limitrofă a Capitalei, precum și raportul ECDC care arată că riscul epidemiologic european și național este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului.

De asemenea, Voiculescu susține că măsurile de relaxare anunțate (redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor, etc.) „constituie un risc major ce ar putea duce la un noul val de infecții”, potrivit surselor citate.

Vineri la ora 13 a fost convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, pentru discușii privind ridicarea unor restricții în București, în conformitate cu cifrele oficiale de raportare din ultimele zile, în scădere în Capitală. Președintele Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență este prefectul Traian Berbeceanu, iar vicepreședinții sunt primarul Nicușor Dan și șeful ISU București-Ilfov.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

E. Stan