9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 20:56

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Spitalului Matei Balș. “Au fost multiple disfuncționalități”

Ministerul Sănătății a motivat decizia de demitere a managerului interimar al Spitalului Matei Balș ca urmare a unor “multiple disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților internați în salonul V in momentul izbuncnirii incendiului.

Concret este vorba de informțiile contradictorii transmise la acel moment cu privire la un pacient transferat la Spitalul Județean Ilfov, despre care s-a comunicat inițial că nu ar fi fost internat la Bals în timpul incendiului din 29 ianuarie. Ulterior, conducerea Institutului Matei Balș, revenind asupra informării.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a informat în același comunicat că atribuțiile au fost preluate de directorul medical Cătălin Apostolescu.

Totodată, ministerul a transmis că Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș”.