9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:55
No menu items!

Vlad Voiculescu: “Eu nu sunt mulţumit de ritmul reformelor. Dacă Guvernul Cîţu nu livrează, trebuie schimbat”

spot_img

Vlad Voiculescu, proaspăt ales preşedinte al Filialei USR-PLUS Bucureşti, a afirmat, într-un interviu acordat Epoch Times, că nu este mulţumit de ritmul reformelor şi că el crede că dacă Guvernul Cîţu nu livrează promisiunile asumate în programul de guvernare, “va trebui să avem o altă echipă executivă”.

Fostul ministru al Sănătății a fost întrebat de rezultatele slabe ale USR PLUS la alegerile locale parțiale din weekend-ul trecut, alegeri la care nu a reușit să își impună niciun primar, comparativ cu partidul AUR, pe care sondajele îl arată foarte aproape de formațiunea din care el face parte. Vlad Voiculescu a atras atenţia că sondajele reflectă, finalmente, faptul că Guvernul nu a livrat încă ce le-a promis românilor în campania electorală şi a ţinut să puncteze că USR-PLUS este într-adevăr la guvernare, dar într-o alianţă şi că de unul singur nu poate livra nici desfiinţarea SIIJ, nici desfiinţarea pensiilor speciale, nici alegeri locale în două tururi.

“Cred că ce trebuie să fie clar pentru fiecare membru al coaliţiei de guvernare, dar şi pentru noi toţi românii, este că în momentul ăsta avem o echipă formată din 3 partide, această echipă fie livrează promisiunile pe care le-au făcut fiecare dintre aceste trei partide, fie trebuie schimbată. USR-PLUS nu poate livra de unul singur nici desfiinţarea SIIJ, nici desfiinţarea pensiilor speciale, nici alegeri în două tururi.

Dar vine un moment în care, dacă Guvernul Cîţu nu livrează acea parte a acelor reforme, nu numai că plătim toţi, dar înainte să plătim toţi va trebui să avem o altă echipă executivă. Rostul Guvernului este de a îndeplini programul de guvernare. Programul de guvernare conţine o bună parte a acestor promisiuni. Dacă Guvernul nu execută programul de guvernare, atunci nu are de ce să rămână. E o chestiune de timp“, a subliniat Vlad Voiculescu.

M. Nedelcu