10 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 12:43

Vlad Voiculescu cerea DEMISII la incendiile de până acum din spitale. Voiculescu, azi: “Ministrul face ce poate”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat vineri, după incendiul de la Matei Balș, în care și-au pierdut viața cinci persoane, că „există responsabilități și responsabili”, iar ministrul “face ce poate”. Ce spunea același Vlad Voiculescu după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț? Cerea demisia ministrului de atunci, Nelu Tătaru, acuzând, totodată,k autoritățile, că “fac anchete peste anchete”, în loc să își asume vinovăția pentru dezastrul din sistemul de sănătate.

Ministrul Sănătății a fost întrebat, la Antena 3, de Mihai Gâdea și Nadina Câmpean, cine ar trebui să demisioneze, în contextul în care, în alte situații, el a fost cel care a cerut demisii. 

De data asta ministrul face ce poate. Există responsabilități și responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei. Cred că lucrurile trebuie judecate sistemic. Să vedem care au fost cauzele”, a declarat ministrul Sănătății la Antena 3.

Vlad Voiculescu a mai spus că peste tot este nevoie de investiții și că în acest moment își construiește o echipă.

Același Vlad Voiculescu spunea, după tragedia de la Piatra Neamț: “Mie mi se pare că sunt, cumva, în Ziua Cârtiței: periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta și să nu lăsăm să treacă pe lângă noi și că politicienii trebuie să devină mai responsabili, câteva declarații politice, câteva zile mai tarziu parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ce s-a întâmplat acum la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară”.

Grupul de investigații politice a postat, azi, cronologia cererilor de demisie ale ministrului Voiculescu.

2015 Vlad Voiculescu după Colectiv: Ministrul Sănătății să-și dea demisia!
2018 Vlad Voiculescu după Piatra Neamț: Ministrul Sănătății să-și dea demisia!
2021: Vlad Voiculescu după Matei Balș: Ministrul Sănătății face tot ce poate.