10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 11:51
No menu items!

Vizite-record la siteurile arheologice din Mexic

spot_img

Sfârșitul lumii îi scoate pe unii din case astăzi. O mare mulţime de vizitatori este aşteptată la situri arheologice din Mexic, Guatemala, Salvador şi Honduras.

Chichen Itzá, unul din siturile arheologice cele mai reprezentative ale civilizaţiei maya din sud-estul Mexicului, se pregăteşte să primească între 15.000 şi 20.000 de vizitatori în această vineri pentru a marca începutul unei noi ere din calendarul mayaş.

„Ne aşteptăm la între 15.000 şi 20.000 de vizitatori în această vineri”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie, responsabil pentru conservarea patrimoniului natural al ţării.

Institutul s-a declarat conştient că Chichen Itzá şi piramida sa maiestuoasă Kukulkan vor atrage o afluenţă comparabilă cu festivităţile de echinocţiu, când mulţimi de vizitatori vin să urmărească jocul primelor raze ale primăverii pe construcţiile milenare de piatră.
Joi, mii de vizitatori, dintre care mulţi străini, au vizitat situl unde aveau loc în mod excepţional dansuri prehispanice.

D.M.