8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:33
No menu items!

FOTO/ Vizită surpriză a Primei Doamne a SUA, Jill Biden, în Ucraina şi întâlnire cu Prima Doamnă Olena Zelenska

spot_img

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a făcut duminică o vizită neanunţată în vestul Ucrainei, unde a avut o întâlnire surpriză cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, relatează The Associated Press.

Din România, Prima Doamnă Jill Biden s-a dus în Slovacia, dar a avut și o călătorie în Ucraina, vizita de doar 2 ore fiind ținută în secret din motive de securitate. Prima Doamnă a SUA a devenit, astfel, cel mai important înalt oficial american care a ajuns în Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei.

Prima Doamnă a SUA călătorit cu maşina până în oraşul Ujhorod, la aproximativ 10 minute de condus de un sat slovac care se învecinează cu Ucraina. Jill Biden s-a întâlnit cu soția președintelui ucrainean într-o școală care a fost transformată în locuinţe de tranziţie pentru refugiaţii ucraineni din alte părţi ale ţării.

”Am vrut să vin de Ziua Mamei Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească şi că este un război brutal, iar poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a transmis Jill Biden Olenei Zelenska.