3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:20
No menu items!

Vizita lui Traian Băsescu în Argeș, inutilă. Cei 22 de primari PDL nu se pot înscrie în Mișcarea Populară

spot_img

Mircea Andrei, alături de Traian Băsescu, la vizita președintelui în Argeș
Traian Băsescu a luat masa alături de fostul lider al PDL Argeș și câțiva primari, înainte de înființarea Partidului Mișcarea Populară

Biroul Politic Național al PDL a luat act, luni, de decizia Comisiei de etică a partidului de a invalida hotărârea Organizaţiei Judeţene Argeş privind excluderea celor 22 de primari PDL din partid, a anunţat prim-vicepreşedintele Andreea Paul. Ea a spus că astfel cei 22 de primari nu sunt excluşi din PDL, arătând că în partid nu mai sunt asemenea situaţii.

Paul a mai spus că ea consideră decizia fostului preşedinte PDL Argeş Mircea Andrei de a exclude pe cei 22 de primari şi apoi de a-şi da demisia ca fiind un „gest impardonabil”.

Potrivit statutului PDL, Comisia Națională de Integritate, Statut si Litigii poate fi sesizată sau se poate autosesiza în legătură cu neconcordanta dintre decizii sau hotărâri ale organismelor de conducere ale partidului si prevederile statutare. CNISL a constatat că excluderea din partid a celor 21 de membri ai PDL nu a respectat prevederile statutare şi a avut „un vădit caracter abuziv”.

Fostul senator Mircea Andrei, lider al PDL Argeş, a demisionat din partid, dar, înainte de acest gest, a aprobat excluderea din partid a 22 de primari PDL din Argeş. Dacă ar fi demisionat din partid, aceştia şi-ar fi pierdut şi mandatele de primari.

Excluderea celor 22 de primari şi demisia lui Mircea Andrei au avut loc la doar o zi după vizita preşedintelui Traian Băsescu în Argeş, surse democrat-liberale susținând că aceștia se vor înscrie în noul Partid Mișcarea Populară. Nefiind excluși, pentru a-și păstra calitatea de primar, cei 22 nu se pot înscrie în Partidul Mișcarea Populară.

De asemenea, fostul deputat PDL Vasile Gherasim a demisionat din partid, arătând că, în condiţiile în care în jurul Mişcării Populare se va înfiinţa un partid, este posibil să se alăture acestuia.