11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:38

Vizită a lui François Hollande în China pe probleme economie şi relaţii politice

spot_img

Vizită a lui François Hollande în China pe probleme economie şi relaţii politice

Preşedintele Franţei, François Hollande, efectuează începând de joi, în China, o vizită de 37 de ore axată pe “reechilibrarea” schimburilor comerciale, care înregistrează un deficit “inacceptabil” în detrimentul Franţei, şi stabilirea unei relaţii cu noua conducere chineză, informează AFP.

“Doresc să reechilibrăm comerţul exterior”, a subliniat Hollande, care a avut la începutul vizitei la Beijing o întrevedere cu 60 de patroni de întreprinderi.

Preşedintele francez a vizitat de asemenea o uzină construită în urmă cu patru ani în capitala chineză de o întreprindere franceză, Bernard Controls, care fabrică echipamente destinate industriei nucleare, petroliere sau gaziere, şi care este un exemplu al întreprinderilor pe care Franţa intenţionează să le promoveze pe pieţele externe.

François Hollande a apreciat că nu este acceptabil ca în comerţul exterior francez să se înregistreze un deficit comercial de “26 de miliarde (de euro) cu China”. Preşedintele francez va pleda astfel pe lângă noul său omolog chinez Xi Jinping în favoarea unei deschideri a pieţei chineze pentru întreprinderile franceze.

Şeful statului francez intenţionează de asemenea să discute cu noua conducere chineză şi aspecte privind “drepturile omului, tensiunile regionale, mediul şi încălzirea climei”.

C.I.