-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 1:34
No menu items!

VISCOL ÎN HARGHITA ȘI COVASNA. Circulația este îngreunată din cauza zăpezii UPDATE

spot_img

trafic-zapada

  • UPDATE

Traficul rutier a fost întrerupt, marţi dimineaţă, timp de aproape două ore, pe DN 11 şi pe DN2D, în judeţul Covasna, după ce mai multe maşini nu au mai putut înainta din cauza zăpezii şi au blocat şoseaua.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia a fost întreruptă, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.15, pe DN11, la ieşirea din Breţcu către Oituz, din cauza unui autotren care a derapat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă.

Conform sursei citate, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire şi a fost împrăştiat material antiderapant, iar începând cu ora 10.45 traficul a fost reluat, la ieşirea din Breţcu către Oituz.

De asemenea, în jurul orei 9.00 a fost blocat şi DN2D Ojdula, la limita cu judeţul Vrancea, unde mai multe autovehicule neechipate pentru iarnă nu au mai putut înainta din cauza viscolului şi a zăpezii de pe carosabil,.

În jurul orei 10.45 a fost reluată circulaţia şi pe acest drum, după ce s-a intervenit cu utilaje.

Circulaţia rutieră este îngreunată în judeţul Harghita, marţi dimineaţă, din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

În judeţul Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă între 1 şi 5 centimetri în pasurile şi trecătorile de pe drumurile naţionale din judeţ. O situaţie specială se înregistrează la Harghita Băi, unde ninge viscolit, iar zăpada adunată pe carosabil depăşeşte cinci centrimetri, în timp ce în afara şoselei s-a depus un strat de peste 10 centimetri de zăpadă. Mai multe maşini neechipate cu anvelope de iarnă au ajuns în şanţurile de pe marginea DN 13A, drumul de acces în staţiune.

Jandarmii montani de la postul Harghita Băi au intervenit în sprijinul şoferilor care au rămas blocaţi în trafic.

“Jandarmii montani le recomandă tuturor turiştilor care au nevoie de ajutor să apeleze cu încredere serviciul naţional pentru apelul unic de urgenţă 112, jandarmii fiind în permanenţă gata să ofere primul ajutor, atât în Harghita Băi, cât şi la Borsec, Lacul Roşu şi Băile Tuşnad”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu, citat de Mediafax.

Aceasta este prima ninsoare înregistrată în acest sezon în judeţul Harghita. Cea mai scăzută temperatură din judeţ, de -1 grad Celsius, a fost înregistrată marţi diminaţă la Vârful Bucin.

Andrei Tudor