4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:20
No menu items!

VISCOL în Bucureşti: Peste 130 de copaci doborâţi de vânt, 65 de maşini avariate

spot_img

Intervenţiile Inspectoratului pentru Situaţii (ISU) Bucureşti au fost de două ori mai multe decât în mod obişnuit, în 24 de ore

pompieri

Peste 130 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, 65 de maşini au fost avariate, 11 stâlpi au căzut şi şase panouri publicitare s-au desprins din cauza vântului şi a zăpezii, de sâmbătă până duminică dimineaţă.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti au avut, în ultimele 24 de ore, 161 de situaţii de urgenţă, cele mai multe fiind cazuri de copaci căzuţi pe maşini sau pe carosabil. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat, duminică, că în ultimele 24 de ore au fost doborâţi de vântul puternic 133 de copaci, din mai multe sectoare.

Potrivit lui Vasile, 65 de maşini au fost avariate de copacii rupţi de vânt, 11 stâlpi au căzut şi şase panouri publicitare au fost răsturnate de vântul puternic şi de zăpadă. De asemenea, nouă elemente de construcţie au căzut de pe faţadele clădirilor.

Echipele ISU Bucureşti au avut, în ultimele 24 de ore, 298 de intervenţii în total, incluzând şi incendiile, cazurile de descarcerare şi de acordare a primului ajutor, numărul fiind dublu faţă de o zi obişnuită, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Peste 1.100 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, în 24 de ore

Un număr de 1.120 de solicitări la Serviciul de Ambulnţă Bucureşti-Ilfov (SABI) s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, 629 dintre situaţii fiind urgenţe, a anunţat managerul SABI, Alice Grasu, duminică, în şedinţa Comandamentului de iarnă, potrivit MEDIAFAX.

Alice Grasu a menţionat că, din cele peste 1.120 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă, 629 au fost urgenţe, iar în 106 situaţii a fost vorba despre persoane pentru care s-a intervenit în locuri publice, acestea fiind victime ale unor accidente sau persoane care au căzut în stradă.

În acelaşi timp, au fost ridicate de pe străzi şi mai multe persoane fără adăpost, care au fost transportate la spital, fără însă ca acestea să ridice probleme deosebite.