9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:10
No menu items!

Virusul EBOLA ar putea fi folosit de TERORIȘTI pentru a crea o bombă biologică

spot_img

Epidemia de Ebola este neobişnuită pentru această parte a Africii, boala dezvoltându-se în special în centrul şi estul continentului

 epidemie_ebola

Virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă numeroase persoane în Marea Britanie, a declarat un expert de la Universitatea Cambridge, citat de Daily Mail, în ediţia electronică.

Expertul în antropologie biologică Peter Walsh a declarat că deşi riscul ca virusul să ajungă în Marea Britanie este mic, grupări precum Al-Qaida l-ar putea folosi pentru a crea o armă.

Walsh susţine că în cazul în care un pasager al unei curse aeriene ar aduce fără să vrea Ebola în Marea Britanie, medicii sunt capabili să oprească răspândirea virusului.

Un risc mai mare şi mai grav este ca o grupare să reuşească să folosească virusul şi să îl răspândească prin explozia unei bombe într-o zonă foarte populată

Peter Walsh, 

expert de la Universitatea Cambridge, pentru The Sun

“Doar câteva laboratoare din lume deţin virusul Ebola, iar ele sunt foarte bine protejate. Riscul este ca un grup terorist să încerce să obţină virusul din Africa de Vest”, a subliniat expertul.

Primele simptome ale infectării cu virusul Ebola includ febră, dureri de cap, de muşchi şi dureri în gât, în timp ce în stadiile ulterioare, bolnavii încep să sângereze intern şi extern şi ajung să le cedeze organele.

C.A.