-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 9:27
No menu items!

Virgil Popescu: Bugetul Ministerului Energiei este echilibrat şi asigură funcţionarea instituției pentru 2022

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, că bugetul instituției pe care o conduce a fost aprobat în comisiile de specialitate și este unul echilibrat, care asigură plata compensaţiilor la facturile de energie electrică pentru consumatorii non-casnici, precum şi ajutorul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia.

“Este un buget echilibrat, care asigură funcţionarea în 2022 a Ministerului Energiei şi putem da drumul la proiectele de investiţie pe care le avem prin PNRR şi în Fondul de modernizare”, a spus Virgil Popescu. 

Întrebat de jurnaliști despre întârzierile la eliberarea facturilor de energie pentru luna noiembrie, ministrul Energiei a precizat că a primit factura pe luna noiembrie, iar aceasta a venit cu compensare. 

El a mai arătat că a avut discuţii cu mai mulţi furnizori care i-au spus că au început să emită aceste facturi şi că vin în calupuri, aşa cum le scoate softul. 

“Sunt convins că vor veni acele facturi”, a arătat Popescu. 

Despre luna aprilie, când va expira această reducere de preţ, ministrul a spus că, în partea a doua a lunii ianuarie, se va face o analiză a modului în care a funcţionat această schemă de ajutor. “Vedem care sunt tendinţele, şi dacă prelungim sau nu”, a arătat Virgil Popescu. Ministrul Energiei a adăugat că estimează o reducere a preţului la gaze. 

Raluca Dan