17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:46

Virgil Popescu, avertisment pentru românii care nu și-au schimbat furnizorul la energie. “Vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount”

spot_img

Nici jumătate dintre români nu a optat până la acest moment pentru pentru piaţa liberalizată de energie. Ministrul Virgil Popescu avertizează că facturile la finele lunii iunie vor fi mai mari pentru că va dispărea discountul acordat până la data de 1 iunie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la B1 TV, că peste 40% dintre clienţi au optat pentru piaţa liberalizată de energie, însă a apreciat că procentul nu este suficient.

”Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură”, a declarat Popescu.

”Am depăşit 40% procent de consumatori care au optat pentru piaţa liberalizată. Nu e suficient, îi îndemn mai mult pe oameni să iasă din rutina de zi cu zi… Te complaci cu această idee: «las că mă duc mâine, las că mă duc mâine»… Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură. La începutul lui iulie va fi iar o mutare dintr-un loc în altul în căutarea unei oferte mai bune”, a declarat Virgil Popescu, luni seară, la B1 TV.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin care le permite clienţilor casnici ca, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, să primească din partea furnizorului actual de energie cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică.