17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 19:45

Virgil Musta, numit în Comisia pentru managementul COVID-19 de la Ministerul Sănătății

spot_img

Medicul timișorean Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, a fost numit, din 23 aprilie, membru în Comisia pentru managementul clinic și epidemiologic al Covid-19 de la Ministerul Sănătății, scrie stiripesurse.ro.

Musta este astfel al treilea medic timișorean care este cooptat ca membru al Comisiei, după Dorel Săndesc și Cristian Vlădescu.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis, joi,  de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice.

Pe 23 aprilie, medicul Musta se afla la Arad, unde își consilia colegii cu privire la fluxurile și circuitele spitalicești, după cum relata, joi, opiniatimișoarei.ro.

„Timisoara a avut marea sansa ca a prevazut si a actionat profilactic, in sensul ca inainte de a incepe aceasta pandemie am vazut cazurile din Europa si ne-am gandit ca va ajunge si in Romania. Am reorganizat structural spitalul, am stabilit protocoale foarte stricte, ne-am dotat cu echipamente cand mai erau inca pe piata si astfel am reusit sa depasim cu bine prima parte a pandemiei, motiv pentru care noi nici nu am avut cazuri de contaminare si nici nu avem. Apoi am modificat din ceea ce am invatat din practica si consider ca este foarte important sa ne protejam. În plus, am avut parte de o solidaritate deosebita din partea comunitatii. Foarte multi oameni au venit cu echipamente, cu idei, cu experienta. Am colegi care, chiar si din Statele Unite, imi trimit ultimele recenzii clinice ca sa fie mai usor pentru noi sa dobandim experienta”, a spus medicul Virgil Musta, jurnaliștilor care au notat succesul spitalului timișorean de a fi vindecat peste 300 de pacienți COVID-19.