4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:23
No menu items!

Viorica Dăncilă și-a început dezbaterea cu un val de reproșuri la adresa lui Klaus Iohannis.

spot_img

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019, și-a început dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului. Reproșurile la adresa contracandidatului Klaus Iohannis au venit în avalanșă.

Dezbaterea Vioricăi Dăncilă a început cu o oră înaintea de cea a lui Klaus Iohannis.

„Am tot sperat că vom avea o confruntare care să arate responsabilitatea noastră, respectul pentru români. Klaus Iohannis vrea o confruntare doar cu cei pe care ii agreează, sfidându-i pe românii care l-au votat și pe cei care nu l-au votat. Văd teamă de întrebări, de întrebări incomode. Am primit multe jigniri și minciuni din partea lui Klaus Iohannis, cred că o confruntare ar fi arătat adevărul despre fiecare dintre noi.

Văd un om laș și arogant, un om care nu poate explica cei cinci ani în care a fost președintele României. Eu voi veni cu un bilanț al activității mele ca premier al României”, a spus Viorica Dăncilă.

“În domeniul politicii externă, Klaus Iohannis a avut 25 de deplasări externe și 40 de primiri la București. Nu am văzut nimic concret pentru România. S-a întors din SUA cu o șapcă și 3 poze. De la Bruxelles nu am văzut nimic despre Schengen și MCV.

Eu am avut 40 de vizite externe și 100 de primiri la București am căutat ca de fiecare dată să vin cu ceva pentru România, ” a mai spus Viorica Dăncilă.

În timpul guvernării PSD România a vut a doua cea mai mare creștere economică din UE. Salariul minim a crescut, salariile medicilor s-au triplat și astfel am oprit exodul. Salariile profesorilor au crescut cu 80%, au crescut salariile în apărare, ordine publică.

Președintele nu a făcut decât să dezinformeze, s-a opus constant creșterii pensiilor și salariilor.

Am finalizat construcția a peste 100 de grădinițe și creșe. Iohannis și-a blocat postul de profesor și a avut „România educată”, care nu s-a concretizat cu nimic.

Am dotat spitalele cu aparatură modernă.

Singurul lucru pe care l-a făcut Klau Iohannis în domeniul sănătății a fost să afecteze programul de rezidențiat. A realizat ce știe cel mai bine: să blocheze.

În agricultură am luat foarte multe măsuri pentru agricultorii români, care au avut impactul așteptat în toate zonele țării. Casa agroalimentară Unirea, unde românii pot să-și desfacă produsele. Ce a făcut Klaus Iohannis pentru agricultură? A vblocat un ajutor de stat de 130 de milioane pentru fermieri.

În relația cu românii din diaspora. Acum Klaus Iohannis pune foarte mare accent pe votul din diaspora, dar ce a făcut pentru români ca să-i aducă acasă? Românii s-au săturat de lozinci.

Am implementat programul Start-up diaspora, am implementat programul de facilități pentru agricultură, am facilitat votul în diaspora, astfel încât să poată vota trei zile și prin corespondență.

Iohannis nu a avut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în țări cu diasporă mare, nu s-a întâlnit cu aceștia și nu a vorbit ce face pentru ca ei să se întoarcă acasă.

Sunt foarte multe lucruri de spus pentru blocajul permanent la adresa Guvernului, despre ură, dezbinare, despre Guvernul meu, parlamentul meu, comisarul meu, despre un președinte dictator, care nu a dat niciun interviu, care i-a privit pe români cu aroganță. Vedem un președinte cu o abordare extremistă, care nu înțelege că președintele României nu este președintele unui partid politic, este președintele tuturor românilor. Un președinte trebuie să vină în fața romnilor nu să jignească, ci să vină cu soluții și să recapete demnitatea românilor, a mai spus Viorica Dăncilă. 

Moderatorul dezbaterii este purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu care a anunțat încă de la început că dezbaterea nu are o limită de timp.