23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 9:30
No menu items!

Viorica Dăncilă se întoarce în politică. Are și un partid, NOI

spot_img

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că s-a înscris într-un nou partid și va începe o nouă etapă politică. Dăncilă a precizat că și-a dat demisia din PSD, unde nu se mai regăsea, dar nu a spus dacă și-a dat și demisia de la BNR, unde fusese angajată de Mugur Isărescu în funcția de consultant.

„Cred că mulți dintre d-vs v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ,,Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Dăncilă a mai precizat că „nu revine în politică pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte”, ci pentru a-și îndeplini „un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”.
 
Marilena Nedelcu