Viorica Dăncilă, replică pentru critici în Parlamentul European: Am văzut multă dezinformare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în finalul dezbaterii privind statul de drept în România din Parlamentul European, în replică față de cei care au criticat modificarea legilor justiției și intervenția autorităților la protestul din 10 august, că își dorește un dialog constructiv, dar că a văzut multă dezinformare. Ea a acuzat-o direct pe Monica Macovei de practicarea unor astfel de metode. 

“Vă mulțumesc tuturor pentru poziția pe care ati avut-o. Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare. Nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele acestei dezinformări. Ascult pe toată lumea de bună-credință. Vreau un dialog constructiv pentru România şi UE. Doamna Macovei ştiu despre dezinformăruile dumneavoastră. Acest guvern pe care îl criticaţi a dus la creştere economică, la o creștere a nivelului de trai. Nu vă face cinste să aduceţi politica internă în PE. E o lipsă de respect faţă de poporul român“, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul l-a criticat şi pe Laurenţiu Rebega că a adus politica internă în PE. “Da, România e divizată, iar eu vreau ca România să fie unită. Vrem o Europă unită, dar să nu ne învrăjbim unii pe alţii. Haideţi să vedem lucrurile care ne unesc şi să lăsăm la o parte lucrurile care ne divizează. Vom avea dialog şi sunt dispusă dialogului”, a mai spus Dăncilă.
 
Viorica Dăncilă i s-a adresat apoi prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans: “Domnule Timmermans, cu siguranță vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. România este o țară proeuropeană. Vă rog să aveți încredere în România, în parcursul european și în respectarea statului de drept în țara mea“. 
 
R.D.
 
 

NICIUN COMENTARIU