13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 5:10

Viorica Dăncilă: Este o criză a instituțiilor pentru siguranța cetățeanului

spot_img

Declar război împotriva criminalității,  a spus premeirul Vorica Dăncilă într-o declarație extraordinară de la Palatul Victoria. Ea a făcut apel apel la unitate, atât a forțelor politice, cât și a societății civile pentru lupta împotriva criminalității.

Premierul s-a declarat profund marcat de cazul celor două adolescente, Luiza și Alexandra, despre care nu se poate spune cu certitudine dacă sunt sau nu în viață. 

”E un caz șocant, o tragedie care ne-a lovit pe toți. Ne doare imaginea unei cruzimi de nedescris, dar și incapacitatea celor care ar fi trebuit să acționeze. Nu putem da timpul înapoi, ar putem să mergem înainte. Trebuie să ne adunăm toate forțele, instituții, forțe politice, ONG-uri, români, să luptăm împotriva criminalității. Putem porni reforme și asta vom face.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premeirul cheamă toate partidele politice să îi fie alături.

”Revolta oamenilor este justificată, dar românii nu trebuie să se teamă. Mă voi implica personal în această reformă. Declar război împotriva criminalității. Vinovați sunt toți cei care au putut să facă ceva și nu au făcut.

Primul lucru pe care trebuie să îl protejăm este viața. Solicit factorilor politici să se implice. Nu mai este vorba despre a fi oameni politici, ci a fi oameni. Chem alături de noi și ONG care lucrează împotriva violenței domestice, a traficului de persoane, le invit la Guvern să reparăm ceea ce este atât de profund greșit.

Sunt acea femeie și mamă care are la dispoziție pârghiile necesare pentru îndreptarea lucrurilor. Voi face tot ce îmi stă în putere ca în România să primeze legea și siguranța.”, a spus Viorica Dăncilă.