3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:47
No menu items!

Viorica Dăncilă, dată în judecată de un secretar de stat pe care l-a concediat. Decizia premierului, suspendată

spot_img

Adrian Petcu, recent schimbat din postul de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, contestă în instanță decizia de eliberare din funcție. Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 august, să suspende decizia de eliberare din funcţie până la judecarea pe fond a solicitării lui Petcu.

Potrivit b1.ro, Petcu este cunoscut drept un apropiat al fostului ministru de Interne Carmen Dan. Acesta a fost schimbat printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

Conform informațiilor de pe Portalul instanțelor de judecată, Adrian Petcu a depus o acțiune în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cere suspendarea executării actului administrativ, adică a eliberării sale din funcție. Acțiunea este depusă împotriva prim-ministrului României și a Ministerului Afacerilor Interne.

“Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare provizorie a executării efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisă de Prim-Ministrul României. Dispune suspendarea provizorie a executării efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării efectelor aceleiaşi decizii. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 30.08.2019”, se arată pe portal.

Următorul termen în proces este stabilit pentru marți, 3 septembrie.

Adrian Petcu a coordonat, din octombrie 2018, Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Instituţiile Prefectului. Petcu a fost și prefect de București, fiind înlocuit de Speranța Clișeriu.

Valeriu Motoc