7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:37

Viorica Dăncilă a discutat o oră cu noul preşedinte al Comisiei Europene: “A fost o întâlnire extrem de plăcută!”

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi înalți oficiali au discutat preţ de o oră.  În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce privește conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene.  Noul preşedinte al Comisiei, Ursula von der Leyen, a fost deschisă la propunerile făcute de ţara noastră.

  “Am avut astăzi, la Bruxelles, o întâlnire extrem de plăcută și productivă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care o felicit pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și o asigur de sprijinul deplin al Guvernului României în eforturile asumate de consolidare a proiectului european. Am avut bucuria de a primi aprecieri și felicitări din partea Ursulei von der Leyen pentru modul în care am gestionat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un mandat de succes și un proiect care a consolidat poziția țării noastre la nivelul Uniunii.

Am purtat totodată cu președintele Comisiei o discuție amplă privitoare la implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024) și am elaborat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

În cadrul aceleiași discuții am abordat și aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.