4.3 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 1:03
No menu items!

Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în dosarul licenţei pentru un post TV

spot_img

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a venit, joi dimineaţă, la sediul central al DNA

Viorel Hrebenciuc_SZ

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a-i aduse la cunoștință învinuirile formulate de procurori împotriva lui în dosar. Hrebenciuc nu a răspuns însă acuzațiilor anchetatorilor, urmând să revină, pentru a da declarații, însoțit de un avocat.

Viorel Hrebenciuc a declarat joi, la ieşirea de la DNA – unde a fost fost citat în dosarul privind presupuse intervenţii la CNA în favoarea primarului Gheorghe Ştefan, cu scopul obţinerii licenţei pentru un post TV –  că a fost pus sub învinuire şi că se consideră “o victimă colaterală”.

Deputatul PSD a fost audiat de procurori, în acelaşi dosar, şi pe 25 iulie, când a spus că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Întrebat atunci, la intrarea în sediul DNA, în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta. Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: “Da’ de unde!”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: “Niciodată”.

R.D.