1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:00
No menu items!

Viorel Hrebenciuc audiat ca martor în dosarul “Mită la PSD”

spot_img

Viorel Hrebenciuc audiat ca martor în dosarul “Mită la PSD”
foto: prelungiri.ro

Judecătoria Sectorului 1 va judeca miercuri dosarul în care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu campania electorală a PSD din 2009, deputatul Viorel Hrebenciuc fiind citat cu mandat de aducere pentru a da declaraţii ca martor în acest caz.

Judecătoria Sectorului 1 a decis la termenul din 15 mai al procesului citarea cu mandat de aducere, în vederea audierii, a deputatului PSD Viorel Hrebenciuc şi a lui Cristian Burci, patronului trustului Adevărul Holding.

Mircea Geoană a fost scutit, pe 15 mai, de amenda de 1.000 de lei stabilită de instanţă la termenul anterior, după ce preşedintele Completului de la Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea înaintată în acest sens de avocatul senatorului, care a precizat că citaţia emisă pe numele clientului său a fost trimisă pe altă adresă.

Geoană a fost audiat pe 15 mai în dosarul în care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost trimişi în judecată în legătură cu finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Mirecea Geoană a arătat că nu a avut niciodată vreo discuţie cu Bunea Stancu în legătură cu Ioan Niculae şi că nu a avut nici întâlniri cu acesta din urmă în anul 2009.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi pe omul de afaceri Ioan Niculae în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

A.V.