1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:19
No menu items!

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament: Nu plec din PSD / UPDATE

spot_img

Anunțul a fost făcut marți dimineață de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

Viorel Hrebenciuc_SZ 1

  • UPDATE

Viorel Hrebenciuc a declarat marți că nu se răzgândeşte asupra demisiei sale din Parlament, dar că va reveni în legislativ în 2016, el precizând, totodată, că nu pleacă din PSD.

Este perfect adevărat, am decis să demisionez. Vreau să-mi păstrez demnitatea, aşa cum am avut-o toată viaţa. Şi încă un lucru vă spun, că nu mă răzgândesc, ca să staţi liniştiţi. (…)Este decizia mea personală şi fiecare îşi face viaţa cum crede.

Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc a precizat că nu regretă discuţiile pe care le-a avut cu Dan Şova și a arătat că este vorba despre discuţii pe care oricine le are la o cafea.

“Nu am încălcat niciun fel de normă. Dacă vă uitaţi atent, astea sunt discuţii pe care le faci la cafea, cum faceţi şi dumneavoastră. Nu, nu regret nimic din ce am vorbit”, a spus Hrebenciuc. El a arătat că regretă, însă, plecarea din Parlament şi a spus că va candida din nou în 2016.

“Da, după 18 ani nu e uşor, dar în viaţă este un moment clar… În 2016 revin în Parlament”, a adăugat Hrebenciuc. El a mai arătat că nu părăseşte PSD şi că are încredere în Justiţie.

Pus sub acuzare de DNA care cere arestarea sa în două dosare penale, liderul PSD Viorel Hrebenciuc a demisionat, marți, din Parlament pentru a se pune la dispoziția justiției. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea.

Zgonea a precizat însă că, până la o decizie definitivă a instanţei, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

Potrivit lui Valeriu Zgonea, parlamentarii vor lua act luni de demisia lui Viorel Hrebenciuc. Odată publicat documentul privind demisia acestuia în Monitorul Oficial, DNA ar urma să ceară instanței arestarea preventivă a liderului PSD.

Viorel Hrebenciuc era deputat din anul 1996, fiind la a cincea legislatură consecutivă. La alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, Colegiul uninominal nr.9

CITEȘTE ȘI: Hrebenciuc: Ai forță imensă, Dane, ascultă ce spun! STENOGRAMA întâlnirii dintre Șova și Hrebenciuc

CITEȘTE ȘI: Mitică Iliescu şi Viorel Hrebenciuc, serviciu contra servicii / STENOGRAME DNA

CITEȘTE ȘI: Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc, vizați de ancheta retrocedărilor ilegale. Sârbu, urmărit penal UPDATE