1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 6:37
No menu items!

Viorel Cataramă a fost respins de BEC la prezidențiale. Ar fi depus 94.000 de semnături false

spot_img

Viorel Cataramă a ieșit din cursa prezidențială. Biroul Electoral Central a anunțat că a respins înscrierea candidaturii omului de afaceri la alegerile prezidențiale. El candida din partea Partidului Dreapta Liberală.

Motivul constă în existența unor suspiciuni asupra autenticității unui număr important de semnături. Este vorba de circa 94.000 dintre cele 231.000 de semnături de susținere a candidaturii prezentate de Viorel Cataramă.

Biroul Electoral Central a precizat că peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

„În ședința din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea președintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.

Totodată, BEC a anulat și semnul electoral înregistrat de Cataramă.

„Se reține că semnul electoral poate fi atribuit exclusiv unui candidat, astfel încât respingerea înregistrării candidaturii atrage în consecință și respingerea înregistrării semnului electoral”, se mai arată în motivare.

Viorel Cataramă a fost primul politician care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, ajungând la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.