14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:10

Violeta Alexandru: ”Nu avem nicio scuză. Mor oameni sub guvernarea noastră”

spot_img

În urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj izbitor de sincer, despre cum ceea ce se întâmplă în sistemul public duce la pierderi de vieți. ”Nu avem nicio scuză. Mor oameni sub guvernarea noastră”, a scris deputatul PNL.

Violeta Alexandru se declară sătulă de aceeași poveste aplicată șablonar de cei din conducerea țării, de fiecare dată când se întâmplă tragedii de acest gen.

Deputatul PNL explică, pe șleau, cum în sistemul public românesc, nimeni nu dorește să deranjeze pe nimeni și nimeni nu este răspunzător pentru ce se întâmplă.

”Dacă aud, din nou, că s-a trimis Corpul de control după care se așterne tăcerea, înnebunesc. Ca să o spun pe românește.

Nu se întâmplă nimic serios. Asta cred. Nu dorim să deranjăm sistemul public, în profunzimea problemelor acestuia. Unul se acoperă pe altul. Nimeni nu răspunde, de fapt.

Dar Șefi, de spitale, de orice, se bat să fie. Fără pic de abilități manageriale.

După care, atunci când se întâmplă ceva, e de vină oricine altcineva. Noi nu avem simțul răspunderii individuale în România, în sistemul public e jale.

Peste toate acestea, să nu uităm deciziile luate din presiunea pilelor/relațiilor”, scrie fostul ministru al Muncii.

Deși reprezentant de bază PNL, Violeta Alexandru recunoaște orgoliile, relele intenții și răutatea guvernează țara.

Alexandru mai admite ceea ce e evident, anume, că oamenii mor sub această guvernare și că acest lucru nu este scuzabil.

”Când se întâmplă o tragedie, pe moment e mare agitație (ai zice că se schimbă ceva, în fond trăim cu speranțe), pe urmă presa se mută la alt subiect și, de fapt, nu se schimbă nimic pe fond.

În sistemul public, mereu e de vină altcineva.

Bani publici sunt în România. Sunt gestionați prost. Se anunță mari și sofisticate achiziții de noi tehnologii și nu se găsesc bani de prize, de clanțe, de becuri.

Țara asta se duce de râpă pentru că ne credem sofisticați, ne jignește să facem curățenie, ordine la nivelul lucrurilor simple.

Am intrat la guvernare de ceva vreme. Nu avem nicio scuză. Încă ne mai putem trezi. Cu intenții și orgolii, cu răutate și fudulie, nu se va face treabă. Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce rușine să ne tot găsim scuze.

Condoleanțe!” este mesajul postat de Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Lorena Luchian