-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 13:02
No menu items!

Violențe la finalul manifestaţiei antifasciste din Grecia

spot_img

Violențe la finalul manifestaţiei antifasciste din Grecia

Ciocniri violente au izbucnit miercuri seară la Atena între poliţişti şi manifestanţi la finalul unei manifestaţii antifasciste de amploare organizate pentru a protesta faţă de asasinarea unui muzician de către un neonazist, au constatat jurnalişti de la AFP.

Mai multe partide politice şi sindicate elene au protestat miercuri împotriva fascismului, la Atena şi în alte regiuni din ţară, unde continuă operaţiunile poliţiei împotriva partidului neonazist Zori Aurii, informează AFP.

Grupuri de manifestanţi au aruncat cu cocteiluri Molotov în forţele speciale de poliţie care au replicat cu tiruri de gaze lacrimogene, la câteva sute de metri de sediul partidului neonazist Zori de Aur.

Protestatarii au atacat magazine, inclusiv o bancă, în timp ce poliţia împiedica cu camioane staţionate pe stradă accesul la partidul neonazist.

Pavlos Fyssas, 34 de ani, un muzician antifascist, a fost înjunghiat mortal miercurea trecută într-o suburbie din vestul Atenei de un şofer de camion, membru al Zori de Aur, o crimă ce a provocat numeroase manifestaţii de protest.

 C.I.