4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:55
No menu items!

Violențe în Irlanda de Nord. Poliția a folosit gloanțe de cauciuc împotriva manifestanților

spot_img

Nemulțumiri  în Iranda de Nord. Oamenii au ieșit în stradă. Decizia controversată a consiliului municipal din Belfast, capitala provinciei britanice Irlanda de Nord, de a nu mai arbora permanent steagul britanic pe clădirea primăriei, a determinat de joi seara violenţe repetate din partea protestanţilor, susţinători ai menţinerii Irlandei de Nord în cadrul Marii Britanii.

Poliţia din Irlanda de Nord a folosit gloanţe de cauciuc şi tunuri de apă, după ce a fost atacată la Belfast de protestatari, luni, pentru a cincea seară consecutiv, potrivit AFP. Tulburări sporadice au avut loc cu intermitenţe la Belfast după decizia consiliului municipal din 3 decembrie de a nu mai arbora drapelul britanic pe clădirea primăriei decât în unele zile ale anului şi nu permanent.

Aproximativ 1.000 de loialişti au manifestat paşnic, luni, în faţa primăriei, în timp ce consiliul municipal se reunea în clădire pentru prima dată din 3 decembrie. Dar în altă parte a oraşului, pe Newtownards Road, poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă după ce a fost atacată cu pietre şi cocteiluri Molotov, în timp ce încerca să separe grupurile de loialişti de cele de republicani.

Drapelul britanic va fi din nou înălţat miercuri, de ziua de naştere a ducesei de Cambridge, Kate, soţia prinţului William, fiul cel mare al moştenitorului coroanei britanice.

D.M.