19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 1:49
No menu items!

Vinul fiert, remediu pentru răceală

spot_img

 Red-Wine

Potrivit unor cercetători din cadrul Universității Illinois din Chicago, bacteriile care duc la apariția infecțiilor pulmonare și a bolilor de inimă pot fi distruse prin consumul moderat de vin roșu. Acesta este un agent de distrugere eficient în cazul unei bacterii din aer, care ar cauza infecțiile respiratorii, pulmonare și bolile de inimă.

 Vinul fiert se spune că are puteri tămăduitoare și relaxante, de aceea este indicat pentru a scăpa de răceală, frisoane, gripă, deoarece ridică temperatura corpului și ne face să transpirăm și să respirăm mai ușor.

 Trebuie ținut cont însă de faptul că este alcool și va obosi organismul dacă îl consumăm în exces. Mai mult, alcoolul scade rezistența organismului și, în loc să ne ajute să depășim boala, ne expune infecțiilor.

Vinul fiert conferă o senzație de căldură pe termen scurt, datorită vasodilatației care se manifestă aproape instantaneu, însă la scurt timp, se manifestă fenomenul invers, de răcire. Alcoolul favorizează apariția degerăturilor, deoarece extremitățile sunt primele expuse frigului.

Pentru o porție ideală, se adaugă diferite condimente, cum ar fi scorțișoară, cuișoare, coajă de lămâie, după care se încălzește până pe la 80 de grade C, fără a se fierbe (pentru că-și va pierde din calități, în special din tărie) și se îndulcește după gust.

C.A.