27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 16:37
No menu items!

Vîntu rămâne în închisoare. Cererea de liberare condiționată, respinsă definitiv

spot_img

Omul de afaceri va putea formula o nouă cerere după 22 august

SOV_SZ 3

Aflat în detenție pentru favorizarea lui Nicolae Popa, Sorin Ovidiu Vîntu rămâne după gratii. Decizia definitivă a fost luată joi, de magistrații Tribunalului Ilfov, care au menţinut astfel hotărârea Judecătoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată a omului de afaceri.

După 22 august, Vîntu va avea însă posibilitatea de a face o nouă solicitare de liberare condiţionată, care va fi judecată pe fond tot de Judecătoria Sectorului 4.

Pe 26 mai, cererea de liberare condiţionată formulată de Sorin Ovidiu Vîntu – încarcerat după condamnarea la doi ani de închisoare în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa – a fost respinsă ca nefondată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

Judecătorii au arătat, în motivarea deciziei lor, făcută publică pe 1 iulie, că timpul petrecut de SOV în penitenciar nu este suficient pentru ca acesta să-şi însuşească scopul preventiv şi educativ al pedepsei.

Potrivit noului Cod de procedură penală (articolul 587), liberarea condiţionată se dispune la cererea sau la propunerea, făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, după ce a fost condamnat definitiv de magistrații Curții Supreme, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

La jumătatea lunii iulie, SOV a fost condamnat la şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul „Petromservice”. Decizia nu este însă definitivă.

Omul de afaceri este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

R.D.