25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:54
No menu items!

Vîntu, eliberat condiționat pentru că a scris o lucrare științifică pe teme economice

spot_img

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a depus, pe 4 decembrie, la Judecătoria Sectorului 4, o cerere de eliberare condiționată. Magistrații au fixat termen pentru 17 ianuarie 2013, dar avocații omului de afaceri pot face cerere de preschimbare a termenului.

Cererea lui Vîntu se bazează pe decizia Comisiei de eliberare condiționată de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat omul de afaceri, prin care se atestă că acesta poate fi eliberat condiționat. Motivul principal este acela că Vîntu a scris o lucrare științifică, intitulată „România, un studiu comparativ, între trei epoci consecutive: comunism, tranziție și perspective comunitare”, apărută la Editura C.H. BECK, la data de  27 noiembrie 2012.

Vîntu a fost condamnat, în luna iunie a acestui an, la un an de închisoare cu executare, pentru șantajarea omului de afaceri Sebastian Ghiță, patronul postului de televiziune România TV, scăzându-i-se astfel din pedeapsa 32,9 zile.

De altfel, conflictul dintre cei doi a intervenit după ce SOV l-a acuzat pe Ghiță că vrea să îi fure televiziunea Realitatea. Inițial, Sebastian Ghiță semnase un contract de finanțare a postului de televiziune, dar după conflictul cu Vîntu televiziunea s-a rupt în două, iar Ghiță și-a înființat România TV.

După ce Vântu a descins în forță la sediul Realitatea TV alături de 40 de bodyguarzi, Sebastian Ghiță a făcut plângere la Parchetul General împotriva lui SOV acuzându-l pe acesta că îl șantajează, solicitându-i câteva sute de mii de euro pentru a nu rezilia contractul pe care Ghiță îl avea atunci cu Realitatea.

Eduard Elison