10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:59

Vin ninsorile, iar vremea se va răci neobișnuit pentru aceasta perioadă

spot_img

Un ciclon puternic va lovi România în următoarele zile şi va aduce precipitaţii abundente, dar şi temperaturi deosebit de scăzute pentru acesata perioadă, anunță meteorologii. În centru, în sud şi în sud-est plouă pe arii extinse, iar la munte se anunţă ninsori şi lapoviţă. Vremea va fi mai rece cu fiecare zi în perioada următoare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la altitudini mai mici o să cadă lapoviţă, în zonele înalte va ninge, iar vântul va sufla cu intensitate.

În ţară, valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţării. Înnorările vor fi persistente mai ales în sudul, centrul şi estul ţării unde va ploua pe arii relativ extinse.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi va ploua local, mai ales ziua.

La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în est şi în sud-est şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade Celsius, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

În Bucureşti, valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 13-14 grade C, iar cea minimă de 8-9 grade.

C. Dumitrescu