9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:10
No menu items!

Vin americanii! Baza de la Deveselu va fi sub comanda armatei americane

spot_img

Forţele Navale americane vor prelua vineri, în cadrul unei ceremonii, comanda asupra bazei militare de la Deveselu

scut

La Deveselu, în județul Olt, conform publicației Stars and Stripes, vor fi instalate sisteme antirachetă ale NATO. În premieră, vor fi montate sisteme antibalistice Aegis pentru uz terestru, o versiune modificată a instalaţiilor navale operaţionale din anul 2004.

Baza de la Deveselu, al cărei sistem antirachetă va deveni funcţional în anul 2015, va avea sute de angajaţi americani, militari şi civili. Căpitanul William Garren, din cadrul Forţelor Navale americane, va fi, începând de vineri, comandantul bazei de la Deveselu, potrivit www.stripes.com.

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. În prezent, există cel puţin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, patrulând în Oceanul Pacific şi în Marea Mediterană. Sistemul antirachetă NATO din Europa are obiectivul de a contracara ameninţări reprezentate de ţări precum Iranul. O altă componentă a sistemului antibalistic este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.

S.M.