21.7 C
București
vineri, 1 iulie 2022 - 8:00
No menu items!

Vîlceanu își anunță demisia

spot_img

Considerat mâna dreaptă a lui Florin Cîțu, Dan Vîlceanu a anunțat vineri că va demisiona din funcția de secretar general al PNL sâmbătă, după ședința Biroului Executiv (BEx) convocată de Cîțu pentru ora 12.00. 

Vîlceanu a făcut acest anunț, vineri, la sediul PNL, după ședința BEx, considerată de Cîțu nestatutară, la care 42 de lideri liberali din 42 prezenți, au decis convocarea pentru duminică, a Consiliului Național al PNL, forul care poate decide organizarea unui Congres extraordinar pentru demiterea lui Florin Cîțu de la președinția PNL. 

„Având în vedere că colegi din BEx au primit un mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj, de la Secretariatul general, că e mâine şedinţă de BEx, vreau să vă spun că în ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine, eu voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă, dar nu sub supravegherea mea”, a spus el. 

„Şedinţa de mâine este statutară”, a mai afirmat Vîlceanu, precizând că Statutul prevede că preşedintele a convocat această şedinţă. 

Întrebat dacă şi Florin Cîţu îşi va anunţa sâmbătă demisia, Dan Vîlceanu a spus: „Nu ştiu, e decizia domnului preşedinte Cîţu, eu vreau să vă spun că, în situaţia asta, în care circulă mesaje de şedinţă la modul ăsta (..)  eu mă pretind a fi un om serios şi nu consider că asta este modalitatea prin care aplici statutul şi regulile în partid”. 

El a mai spus că îşi va da demisia din funcţie chiar dacă sâmbătă nu va fi cvorum la şedinţa conducerii PNL. 

„În ceea ce mă priveşte pe mine, cel puţin eu, din funcţia de secretar general, trebuie să fiu garantul respectării procedurilor în partid”, a mai spus el, arătând că nu doreşte să se întâmple acest lucru în mandatul său şi adăugând că este ”o situaţia penibilă”. 

Întrebat dacă mai are şanse să rămână ministru în Guvernul Ciucă, că „nu este scopul lui în viaţă să fie ministru toată viaţa” şi că ar putea să plece oricând. 

Emanuel Stan