28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 17:07
No menu items!

Vila din Snagov pe care ar fi dorit-o Băsescu, transformată în centru de formare profesională

spot_img

Imobilul va fi folosit de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi

 palatul-victoria

Guvernul a decis marți transferarea unei vile cu piscină din Snagov de la RA-APPS către Ministerul Muncii, iar miercuri a justificat această mișcare prin transformarea imobilului în centru de pregătire, orientare, formare profesională pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi pentru angajaţii care lucrează cu acestea.

În luna octombrie, premierul Victor Ponta a afirmat că a respins propunerea RAPPS de a-i acorda această casă lui Traian Băsescu după terminarea mandatului de președinte. În replică, Traian Băsescu a precizat că nu a cerut o vilă anume, ci o locuinţă de serviciu şi birou, aşa cum prevede legea.

”În urma solicitării Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Guvernul a decis, prin Hotărâre de Guvern, transferul unui imobil RAPPS din Snagov, către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi. Destinaţia acestui imobil urmează a fi aceea de centru de pregătire, orientare, formarea profesională, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru personalul care lucrează cu persoanele ce suferă de diverse dizabilităţi. Solicitarea ministerului s-a bazat pe necesităţile care rezultă din înfiinţarea unui astfel de centru, respectiv, posibilitatea de a organiza în spaţiul aferent: sală de conferinţe; sală de seminarii; facilităţi destinate asigurării cazării şi servirii mesei; interconectarea la serviciile comunale (apa curentă, canalizare, electricitate) şi de comunicaţii (telefon, fax, internet)”

Comunicat al Guvernului

Vila aparține Regiei Autonome a Patrimoniului și Protocolului de Stat, are peste 600 metri pătraţi, un teren de peste 25.000 mp, este dotată cu piscină și este estimată la 2,7 milioane lei în documentele contabile.

Preşedintele Traian Băsescu trebuie să părăsească vila Lac 3, pe care a folosit-o în timpul ocupării funcției de președinte, în maximum 60 de zile de la finalul mandatului.