12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 11:40

Viktor Orban la Băile Tușnad: Imigrația ilegală pune în pericol siguranța cetățenilor

spot_img

Premierul ungar Viktor Orban, prezent la  Universitatea de vară de la Băile Tuşnad, susţine că există o legătură directă între imigraţia ilegală şi răspândirea terorismului

Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a mai spus că trei sferturi din populația Ungariei este de acord cu opinia sa privind pericolul imigraţiei ilegale. El spune că este interesant că țările anglo-saxone înțeleg că este evidentă legătura dintre imigrația ilegală și terorism, dar restul statelor neagă acest lucru. Șeful Guvernului de la Budapesta a mai adăugat că din marea masă de oameni nu pot fi identificați ‘teroriștii dușmănoși’ și a susținut ideea premierului britanic David Cameron, care a spus că aceștia trebuie identificați de la început, când își părăsesc țara natală.

O altă problemă care, în opinia lui Orban Viktor, are legătură cu fenomenul migraționist este una economică, întrucât imigranții contribuie la creșterea șomajului. Astfel,  din 2008, de când Europa se confruntă cu o criză continuă și chiar dacă acest lucru este trecut sub tăcere, statisticile arată că în țările europene unde numărul imigranților este mare, crește și rata șomajului, dar și rata criminalității, așa că siguranța cetățenilor este afectată.

Viktor Orban a vorbit și despre problema identității naționale, susținând că multiculturalismul, despre care mulți europeni au crezut, în urmă cu 30 ani, că este răspunsul la probleme sociale, reprezintă acum o cauză a problemelor. Orban a punctat faptul că, văzând rezultatele acestui experiment din alte țări, Ungaria nu dorește să-l repete și că are tot dreptul. Totodată, Orban a spus că în Ungaria s-a realizat o consultare publică legată de fenomenul migraționist, la care au participat cetățenii cu drept de vot, iar majoritatea celor chestionați, respectiv 66 la sută, au spus că imigranții reprezintă o problemă, le pun în pericol nivelul de trai și siguranța locului de muncă, iar politica Bruxelles-ului legată de această problemă a eșuat.

Premierul Ungariei a criticat și partidele de stânga de la Budapesta, care susțin că fenomenul imigrației nu reprezintă un pericol ci o oportunitate, și le-a spus celor prezenți că dacă partidele de stânga ar fi câștigat alegerile în 2014, atunci ‘nu am mai recunoaște Ungaria, am fi o tabără de refugiați’.

Premierul Ungariei participă la o dezbatere la cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară de la Băile Tușnad, alături de europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes și președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt. La dezbatere asistă aproximativ 1400 de persoane.

Alexandru Maghiar