8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:33
No menu items!

Viktor Orban, după ce 10 pacienți români cu Covid au fost internați în Ungaria: “Valul patru va veni dinspre est”

spot_img

Situația pandemică în Ungaria nu este îngrijorătoare la acest moment, deși joi s-au înregistrat peste o mie de cazuri. Valul patru nu a lovit țara vecină, însă premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că un al patrulea val al pandemiei de Covid-19 “este inevitabil în Ungaria” și că acesta va veni dinspre est. Declarația vine la o zi după ce 10 pacienți români infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă au fost preluați de spitale din Ungaria.

“Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria, cu siguranţă dinspre est”, a spus Orban, amintind că, în timp ce 59% dintre unguri sunt vaccinaţi, în România rata de vaccinare este de numai 29%.

Orban a făcut şi un apel la populaţie să se vaccineze şi a precizat că şi el va primi a treia doză în acest weekend.

“Doza booster este similară unei poliţie de asigurare de viaţă”, a declarat Orban în interviul săptămânal acordat postului public de radio Kossuth.

În Ungaria au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 1.249 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 10 decese atribuite acestuia, numărul celor internaţi fiind de 800, dintre care 124 au nevoie de ventilaţie.

Joi, 14 octombrie, România a transferat primii zece pacienți COVID în Ungaria, în cadrul înțelegerii cu autoritățile de la Budapesta, care s-au arătat dispuse să preia o parte din bolnavii în stare gravă care nu mai au loc în spitalele românești.

C.Dumitrescu