19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:58
No menu items!

Viitorul primar al sectorului 5, Daniel Florea, fostul judecător constănțean

spot_img

Viitorul primar al sectorului 5 este deputatul PSD de Călărași, Daniel Forea. Acesta s-a bătut pentru fotoliul de primar cu unul dintre contracandidații săi, clasat pe locul doi, liberalul Ovidiu Raețchi.

Născut în Slobozia în 1972, pe vremea când municipiul Călărași se afla în județul Ialomița, Daniel Florea a făcut școala generală și liceul în Călărași, între anii 1984 și 1991. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București. De altfel, CV-ul său abundă în diplome și masteruri.

În 1995 a devenit judecător la Judecătoria Constanța. Nu a stat decât doi ani, după care a activat, pentru puțin timp, drept consilier juridic la CNM Romline. Până în 1999, a fost avocat coordonator, după care a intrat din nou în magistratură, tot la Judecătoria Constanța, unde a stat până în 2003. Ulterior, timp de doi ani, s-a întors în avocatură, apoi a ajuns director al Direcției Control din cadrul AVAS, pe care a condus-o până în septembrie 2008, când a continuat ca avocat. În anul următor, devine consilier personal al ministrului transporturilor, Radu Berceanu, după care, în octombrie 2009, este numit vicepreședinte al AVAS. De la 1 ianuarie 2012 se dedică societății sale de avocatură, „Daniel Florea și Asociații”. În decembrie 2012 a ajuns deputat PSD, chiar dacă, în 2008 candida pentru un mandat de senator din partea PDL.

În perioada 2004-2008, a îndeplinit mai multe funcții în cadrul Federației Române de Fotbal – președinte al Comisiei de Disciplină, apoi al Comisiei de Apel și, în final, al Curții de Arbitraj, funcția din care a judecat celebrul scandal „Valiza”, în care Becali a fost acuzat că a dat șpagă. Din 2009 până în 2012, a fost președintele Comisiei de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Daniel Florea conduce Organizația PSD a Sectorului 5, după înlăturarea lui Cristian Rizea, în urma unui scandal intern. Cei doi și-au adus acuzații reciproce, dar cearta s-a încheiat repede.

A câștigat bani frumoși din avocatură, reprezentând importante companii de asigurări. De altfel, soția sa, Andreea Florea, este responsabil de relația cu publicul pe piața de capital din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, instituție care controlează și reglementează piața de asigurări.