12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:00

Viitoarele computere revoluţionare: îţi vei căra PC-ul în buzunar

spot_img

Oamenii de ştiinţă descoperă întotdeauna câte o tehnologie nouă care, dincolo de orice îndoială, ne va modela viitorul. Luaţi spre exemplu următorul obiect:

 computer 02

Dacă v-aţi gândit că e un pix cu o cameră de filmat ascunsă, aţi greşit. Cercetătorii din Japonia au dezvoltat un stilou care proiectează un monitor şi o tastatură pe orice suprafaţă plată şi poate fi folosit exact ca un calculator de birou, fără nicio problemă. Tot ceea ce îţi va trebui la serviciu de acum înainte va fi un stilou cu un PC în interiorul său.

Acest calculator/stilou revoluţionar vine la pachet cu tehnologia Bluetooth, care îi permite să recunoască atunci când o persoană apasă o tastă de pe tastatura virtuală proiectată.

computer 04

Genul acesta de tehnologii sunt cheia pentru o lume revoluţionară şi iluminată. Stiloul este cunoscut ca P-ISM. Include o tastatură virtuală, un scanner, un proiector, un telefon mobil, şi un număr de identificare unic. Telefonul mobil permite accesul la internet, P-ISM devenind astfel un PC omniprezent.

Octavian Cătuşanu