10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:18

Viitoarea generație Volkswagen Passat FOTO

spot_img

Noul model VW Passat va fi lansat la Salonul Auto de la Paris în toamna acestui an

VW1

Începând cu anul 2012, Volkswagen Group a dezvoltat o platformă modulară numită MQB (Modularer Querbaukasten  – tradus din germană “Kit Modular Transversal sau Matrice Modular Transversală”). Pe această platformă urmează să fie lansate noul Audi A3  – 2015, VW Golf- 2015 și, posibil, Audi TT – 2016.  VW a accelerat ritmul prin care modelele existente sunt reproiectate în jurul acestei arhitecturi flexibile.

Următorul beneficiar al acestei platforme este viitorul VW Passat, modelul urmând să “debuteze”, cel mai probabil, în cadrul Salonului Auto de la Paris din toamna acestui an.  Se așteaptă să fie lansate, simultan, și limuzina cu patru portiere, și modelul cu cinci uși.

VW Passat va fi cea mai mare mașină care va folosi platforma modulară MQB. Această platformă este deja folosită de VW Golf, Skoda Octavia, Audi A3 și Seat Leon.

Interiorul noului Passat va trebui să fie unul somptuos pentru a face față rivalilor Mercedes C-class și Ford Mondeo.

Motorizările vor fi, cel mai probabil supraalimentate, iar motoarele – în patru cilindri. Motoarele pe benzină variază între 130CP – 1.4 litri și 250CP – 2.0 litri, dar vânzările cele mai importante le au motoarele diesel. Probabil că cel mai economic motor va fi cel de 1.6 litri si 105CP, BlueMotion.

VW2

Prin camuflajul alb-negru este vizibilă noua grilă și farurile redesenate ale noului VW Passat, care mai degrabă pare să îmbunătățescă proiectarea actualei mașini decât să introducă un nou look.

Stopurile utilizează tehnologia LED cu lentile întunecate, care aduc un aer proaspăt, la fel ca și țevile de eșapament de mari dimensiuni, cromate care se regăsesc în partea de jos a barei de protecție. În plus, s-a creat un profil elegant prin redesenarea lunetei.

VW3

Andrei Tudor