17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:49
No menu items!

VIDEO/ Ziua 12 de război. Moscova a masat 95% din capacitatea de luptă în Ucraina. O nouă rundă de negocieri astăzi

spot_img

Război în Ucraina, ziua 12. O nouă rundă de negocieri este programată pentru astăzi între delegaţiile din Ucraina şi Rusia, însă serviciile de informaţii au anunţat că ruşii pregătesc un atac final asupra capitalei Kiev.

Rusia a lansat în total aproximativ 600 de rachete de la începutul invaziei asupra Ucrainei, a spus un înalt oficial american al apărării. El adaugă că Moscova a angajat aproximativ 95% din capacitatea sa de luptă în interiorul Ucrainei.

Au avut loc noi lupte la Herson și Mikolaiv, iar forțele ruse încă încearcă să încercuiască Kievul, Harkovul, Cernihiv și Mariupol, potrivit oficialului citat de CNN.

Bombardamentele rusești au vizat orașul-port Mikolaiv din sudul Ucrainei, potrivit presei locale, care spune că atacul a început la 05.00, ora locală (06.00, ora României), relatează BBC.

Publicaţia NEXTA a anunţat că mai multe explozii s-au produs în oraşul Harkov.

Astfel, bombardamentele lansate de armata rusă au fost reluate. Într-un clip video postat pe Twitter se poate observa o clădire cuprinsă de flăcări, după ce a fost lovită de o rachetă.

În cea de-a 12 zi a războiului din Ucraina, Rusia şi Ucraina urmează să aibă o nouă rundă de negocieri, a treia de până acum. La ultima rundă de negocieri, cele două părţi au convenit să creeze coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din mai multe oraşe, însă ambele părţi s-au acuzat reciproc în momentul în care acordul de încetare a focului a fost încălcat.

Ieri, în oraşul Irpini, opt civili au fost ucişi în timp ce încercau să ajungă la autobuzele cu care urmau să părăsească oraşul. Printre aceştia s-au numărat şi copii.

Serviciile de informaţii din Ucraina au anunţat că armata rusă a adunat în jurul capitalei suficiente forţe, astfel încât există posibilitatea unui atac major asupra oraşului în tentativa ruşilor de a cuceri Kievul.

                                                                                                                    Adina Silav